Soundtrack of YAD Street Team

Blogataanpas vaihteeksi aivan jotain muuta. Street Teamiä ylläpitäessä tulee aikasta paljon kuunneltua musiikkia taustalla. Sonyn läppärin kaiuttimet ovat vähän mitä ovat, mutta hyvä biisi on hyvä, tulipa se minkälaisista vehkeistä tahansa.

Viimeisen parin vuoden aikana seuraavat biisit/artistit ovat olleet tehosoitossa.

1. Nick Cave – Hallelujah (albumilta No More Shall We Part)

Kun ajassa 6.44. tulee naislalaulaja mukaan biisiin on yleensä pakko laskea matskukirje kädestä, laittaa silmät kiinni ja hetken aikaa itkeä hiljaa sisäisesti musiikin hienoutta ja voimaa. Samaiselta albumilta suosittelen myös biisejä As I Sat Sadly by Her Side ja Fifteen Feet or Pure White Snow. Itse asiassa minä suosittelen Nick Cavelta lähes kaikkea 😀

2. Sóltafir – Ljós í Stormi (albumilta Svartir Sandar)

Islantilainen ahdistus on siivittänyt monen materiaalipaketin kokoamista. Tämä liki kaksitoistaminuuttinen mammutti avaa hienon albumin ja biisiä seuraava kipale, Fjara, on myös erittäin suositeltavaa kamaa. Orkesterin edellinen levy (Köld) on myös pyörinyt taajaan ylläpidossa. Ja ovathat herrat käyneet soittamassa myös tuossa toimiston alakerrassa…

3. Savatage – Morphine Child (albumilta Poets and Madmen)

Savatage on hieno unohdettu orkesteri 80-luvulta ja 90-luvun alusta. Bändin sinfonisen ja teknisen metallin tahtiin olen usein kiikuttanut matskuja postiin. Parhaimmillaan Savatagen laulaja Jon Oliva latoo moniäänisiä lauluraitoja päällekkäin hienoiksi kuvioiksi. Voisin suositella Morphine Childin lisäksi vaikkapa sellaisia ralleja kuin One Child, Gutter Ballet ja Believe.

4. Dream Theater – Stream of Consciousness (albumilta Train of Thought)

Tämäkin biisi on muuten yli kymmenminuuttinen, aivan kuten pari edellistäkin. Matskujen mukana tulevien kirjeiden kirjoitusvirheet ovat yleensä juuri Dream Theaterin syytä. Rytmikikkailujen tahtiin on vaikea naputella läppärin näppäimistöä harmonisesti. Uniteatterin uusin levy A Dramatic Turn of Events on myöskin soinut paljon.

5. Neil Young – Love and War (albumilta Le Noise)

Neil Youngin koko tuotanto on ollut aikamoisessa kuuntelussa. Löytyy sopivan leppoisaa musaa ylläpidon taustalle, toisaalta myös sopivan räyhäkkää ja rujoa menoa kun sellaista kaipaa. Ja pappa jaksaa edelleen tehdä relevanttia musiikkia kuten tämä hieno ralli parin vuoden takaa osoittaa. Ja kyllähän ne klassikotkin toimii, Old Man ja The Needle and the Damage Done biisit saavat isonkin miehen kyyneliin ja ylläpidonkin täysin lamaannuksiin.

6. Haloo Helsinki! – Taivaanlaiva (albumilta Maailma on tehty meitä varten)

Kun hommat ei toimi ja tekniikka takkuaa, laitetaan soimaan Haloo Helsinkiä! Ellin laulufraseeraus on jotenkin erinomaisen raikasta.

7. Riverside – The Depth of Self-Delusion (albumilta Shrine of New Generation Slaves)

Kun tarvitsee älynystyröitä ja täytyy pohtia syntyjä syviä tai kirjoittaa jotain viisasta, niin taustalla soi usein Riverside. Kuten juuri tälläkin hetkellä :-D. Suosittelen kokeilemaan, että sammutat valot, laitat pari kynttilää palamaan, asettelet kuulokkeet korville, menet sohvalle makaamaan, väännät volyymin kohtuullisen kovalle ja laitat soimaan yhtyeen albumin Second Life Syndrome. Pitäis aika hyvin muljahdella kylmiä väreitä selkäpiissä.

8. ZZ Top – Waitin’ for the Bus (albumilta Tres Hombres)

Silloin kun ylläpito ei tunnu löytävän mitään sopivaa kuunneltavaa on aika palata perusasioiden äärelle. ZZ Topin alkupään tuotanto toimii tilanteeseen kuin tilanteeseen pisteytyksestä postitukseen.

9. Rodrigo Y Gabriela – Hanuman

Kun ylläpito tarvitsee hyviä viboja ja rentoa meininkiä on aika kaivaa esiin tämä meksikolainen kitaristiduo, joka loihtii akustisistaan niin loistavia lattaripaloja kuin huimia versioita esimerkiksi Metallican biiseistä (Orion on ihan suosikki). Hanuman biisistä on tehty myös yksi maailmankaikkeuden hienoimmista musiikkivideoista. Kannattaa myös tsekata biisit Tamacun ja Diablo Rojo.

10. Gotye – Somebody That I Used to Know (albumilta Making Mirrors)

Tunnustan. Kyllä tätä yhtä viime vuoden soitetuimmista biiseistä on kuunneltu myös ylläpidossa. Koska onhan tämä ihan loistava! Vahinko vain, että levyllä ei ole juuri muuta kuunneltavaa.

Näin tällä kertaa. Pykälän viihteellisemmällä blogstauksella. Mutta koska musiikki on ollut Street Teamissäkin isossa osassa esimerkiksi Songs about D-R-U-G-S tehtävän muodossa ja siten myös koko huumebiisit.fi –sivuston synnyssä, olkoon tällä kertaa perjantai musiikintäytteinen!

Sex, Hugs & Rock’n’Roll!

– JanneP, Street Team Crew –

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,

Jätä kommentti