Minne niitä matskuja kannattaa jakaa?

Kysymys, mikä usein askarruttaa aktiivista striibalailijaa on, että minne minä nämä materiaalit oikein levitän? Osa matskuista on ihan selkeitä. Kirjanmerkit kuuluvat kirjastoon (toki niitäkin voi jakaa myös frendeille, mutta tehtävän jippo on viedä ne nimenomaan kirjastoon). Huumeita kauppoihin matskut kuuluvat kauppojen ilmoitustauluille. Tarrat kelpaavat kavereille ja niitä voi länttäillä ympäriinsä. Mutta muistakaa, että julkisiin paikkoihin ei kannata tarroja laittaa ihan mihin tahansa! Ikkunat, valotolpat, liikennemerkit yms. ovat selkeästi nou-nou paikkoja. Samoin toisten omaisuus. Sitä vastoin monet omat vermeet esmes vihkot, fillarit, lumilaudat, skeittilaudat, rahapussit ja vaikkapa soittimet ovat erittäin jees-jees.

YAD julisteJulisteet. Hienoja ovat. Niille oivallisia paikkoja ovat kaupunkien ja kuntien ilmoitustaulut, koulujen ilmoitustaulut ja nuorisotalot sekä -tilat. Samaten erilaiset YAD:n esitteet kannattaa kiikuttaa kouluille, nuokkareille, nuorten tapahtumiin ja ylipäänsä mestoille, joissa nuoret liikkuvat. Ohessa hieno julistekuva nimimerkiltä _Tirttana_

Jos olet striibaillut kauan, saatat saada hieman spessumpaa materiaaliakin. Esimerkiksi aineinfokortteja, joissa kerrotaan huumeista. Näitä voi kiikuttaa esimerkiksi koulusi terveydenhoitajalle, opolle, terveystunnin opettajalle, A-klinikoille, terveyskeskukseen, katkopaikkoihin ja hoitopaikkoihin.

Muutama nyrkkisääntö on hyvä muistaa:

  • Kaikki YAD:n materiaalit on suunnattu yli 13-vuotiaille. Älä siis vie matskuja ala-asteille tai jaa alle 13-vuotiaille frendeillesi.
  • Vie matskuja sinne missä nuoret hengaa. Koska heidänhän me haluamme materiaalit näkevän ja niitä lukevan.
  • Kunnioita sääntöjä ja toisten omaisuutta. Eli mieti kaksi kertaa ennen kuin menet liimaamaan tarraa naapurin bemariin.
  • Jos tuntuu, että olet vienyt jo paikkakunnallasi matskua joka paikkaan, niin ota matskut mukaan kun seuraavan kerran lähdet käymään toisella paikkakunnalla.

YAD Street Team huppariTuleeko mieleen muita hyviä paikkoja? Kommentoi tähän blogiin ja laitetaan hyvät ideat jakoon.

Idea tähän blogitekstiin on muhinut jo jonkin aikaa, mutta varsinaisen kirjoituskärpäsen sain kun Shatarnad jälleen kerran vei meidän matskuja kerrassaan osuville mestoille! Kiitos siitä! Ja heti perään stinde paukautti 500 pistettä kasaan ja siitä hyvästä hänelle lähti palkinnoksi Striiban valkoinen huppari. Clap-clap! Ja näitä valkoisia harvinaisuuksiahan ei saa tasan mistään muualta kuin Street Teamistä palkinnoksi. Spessuja ovat ja harvinaisia kans!

Eli kyllä te osaatte ;-D

– JanneP, Street Team Crew –

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: