huumebiisit.fi oli päätyä bittiavaruuteen!

Voe perskules. Enpähän osaa paremmin sanoa. YAD:n palvelimen kosahduksen myötä sattui ja tapahtui monenmoista. Ja ennen kaikkea huumebiisit.fi sivustolle.

Jossain 17.10.-18.10. elikkäs viime viikon maanantain ja tiistain korvilla tapahtui sellainen harmillinen juttu, että huumebiisit.fi katosi saavuttamattomiin. Samoin kaikki muutkin YAD:n sivustot. No aina silloin tällöin palvelimet temppuilevat ja ne täytyy buutata. Buuttauksen jälkeen yleensä kaikki toimii vallan normaalisti. Mutta ei tällä kertaa.

Palvelimelta oli tällä kertaa hajonnut ihan oikeasti jotain. No vieläkään ei pitäisi olla aihetta yökasteluun. Totta kai sivuista oli useammankinlaista varmuuskopiointia. Kun näistä uusinta alettiin palauttamaan, niin saatiinkin yllättäen heinäkuinen sivujen kehitysversio. Hyvin vähän biisejä, hyvin vähän kommentteja ja monet tekniset ratkaisut vielä aivan vaiheessa! Alkoi kalvamaan epäilys, että nyt ei ole kaikki kohdallaan.

Seuraavien varmuuskopioiden pystyttäminen tyssäsi siihen, että palveluntarjoajalta olivat IP-osoitteet loppuneet. Nih. Minunlaiselleni maalikolle selvitettiin, että nämä IP-osoitteet (eli oikeastihan internet-osoitteet ovat numerosarjoja) ovat maailmanlaajuisesti käytetty loppuun jo kuukausia sitten ja nyt vain odotellaan riittävän suurta muutosvoimaa, joka ajaisi uuden jo valmiina olevan standardin käyttöönottoon.

Palveluntarjoaja ilmoitti, että saisimme uuden osoitteen muutamassa päivässä. No ei saatu. Lopulta varmaankin jostain käytettyjen IP-osoitteiden halpalaarista ilmiintyi meille osoite, johon varmuuskopio pystytettiin. Tämä tapahtui toissapäivän iltana eli 26.10. Tuota edeltävän viikon ajan sivut olivat joko kokonaan alhaalla tai sitten näkyvissä oli heinäkuinen kehitysversio.

Todettiin, että meillä on toimiva varmuuskopio keskiviikolta 12.10. ja sillä mennään. Valitettavasti kaikki 12.10. – 18.10. lisätyt biisit, kommentit ja tykkäykset ovat kadonneet bittiavaruuteen. Onneksi katkos ei loppupeleissä kuitenkaan ollut mikään valtavan pitkä ja sivuille lisättyjä biisejä menetettiin kuitenkin vain kymmeniä, ei esimerkiksi satoja. Mutta pahoittelut joka tapauksessa kaikille teille, jotka palveluun ehditte rekisteröityä, biisejä lisätä, niistä tykätä ja kommentoida.

Miten tulevaisuudessa vältetään tämänmoiset katastrofit? Otimme samantien uusi päivittäinen varmuuskopiointipalvelu käyttöön edellisten rinnalle. Ja veikkaanpa, että taidamme myös vaihtaa palvelimen tarjoajaa.

Joka tapauksessa, saitti on taas auki, toiminnassa ja kuuluu hyvin! Eli kuunnelkaa, keskustelkaa, olkaa ihmisiksi! –> www.huumebiisit.fi

– JanneP, Street Team Crew –

PS. Ai niin. 16.10. Hesarissa oli pieni juttu sivustosta. Toimittajalle oli kovin vaikea pala ymmärtää, että tämän sivuston tarkoitus ei suinkaan ole ”valistaa” vaan tarjota areena tasapuoliselle keskustelulle 😀 Juttu alla:

Avainsanat:

Jätä kommentti