Haasta vanhempasi

YAD:n DanceWise-hanke järjestää jälleen tammikuussa S|DEFFECT bileet. Tällä kertaa paikkana on nuorten toimintakeskus Happi. Tarkemmat lisätiedot tapahtumasta sitten lähempänä, mutta DW:n poijjaat olisivat kovasti kiinnostuneita siitä, minkälaista musiikkia sinä bileisiin haluaisit? Voit käydä vastaamassa hyvin nopsaan kyselyyn ja pääset vaikuttamaan, notta minkälaisen boogien tahtiin tampataan. S|DEFFECTithän ovat DJ-vetoisia eli tuohon kyselyyn ei kannata rock-pumppuja tarjota 😀dw2

Elina Katajamäki kirjoitti viime kuussa mielenkiintoisen blogin Poliisien sivuille. ”Huumeista, ei muumeista” –blogiteksti on tietenkin vahvasti poliisin näkökulmasta kirjoitettu, mutta sisältää erinomaisen huomion:

Osa vanhemmista reagoi lastensa huumeiden käyttöön ällistyttävillä tavoilla. Joku kieltäytyi uskomasta, että oma lapsi on poltellut tai diilannut, vaikka poliisin esittämät todisteet olivat aukottomat. Toiset julistivat poliisin kuullen ääneen, etteivät aio tutustua nuoren maailmaan, sorkkia sosiaalista mediaa tai opiskella huumeiden vaikutuksia, koska haluavat suojella itseään. Piti oikein pohtia, josko lasta olisi suojeltava myös vanhemmiltaan.

Tämä on huolestuttavaa. Vanhempien ja heidän lastensa välinen toimiva keskusteluyhteys on tutkimustenkin valossa huumeiden käyttöä ehkäisevä tekijä. Toivon, että vanhemmat osaisivat suhtautua lastensa huumekokeiluihin tiukasti, mutta ei kuitenkaan ylireagoiden. Toinen hyvin tärkeä asia on malliesimerkin antaminen. Usein me toimimme vanhempiemme viitoittaman tien mukaan. Tiedän, että vanhempana peiliin katsominen ei aina ole helppoa. Valitettavasti sieltä ne vastaukset monesti löytyvät. Päihdelinkissä on vanhemmille ihan pätevää luettavaa aiheesta.

Näistä aiheista lähti ajatus uudesta tehtävästä: ”Haasta vanhempasi”. Tehtävän tavoitteena on keskustella vanhempiesi (tai jonkun muun läheisen aikuisen ihmisen kanssa) huumeiden käyttämisestä ja heidän mielipiteistään huumeista. Miltä heistä tuntuisi jos sinä käyttäisit huumeita? Ja miksi? Minkälaisia kokemuksia heillä on huumeista? Kannattaa keskustella kiirettömänä hetkenä.

Eli ei muuta kuin keskustelkaa ja olkaa ihmisiksi 😉

– JanneP, Street Team Crew –

PS. Street Teamiläisiä osallistui jälleen YAD:n ”Verkkovaikuttajat” –koulutukseen. Hienoa H3B44, stinde ja Tiu. Hyvin toimittu. Niala taas piti erinomaisen päihdetunnin koululla sekä bloggasikin suorastaan esimerkillisesti Striibasta! Iso käsi kaikille teille. Saas nähdä tuleeko Nialasta ensimmäinen Striiban tennarit palkinnoksi saanut katutaistelija.

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Jätä kommentti