Ilmaisia tarroja, miellihyvää ja mikä hemmetti on VVWS?!?

Saimme kunnian pitää infopistettä Äänekosken Spotissa. Aluksi hieman jännitti, mitä osaan vastata jos nuoret kysyvät YADista. Suurinta kiinnostusta kuitenkin herättivät YAD Street Team ja kuinka suhtaudumme itse päihteisiin.

Nuorilla tuntui olevan jo entuudestaan paljon tietoa päihteistä ja hetkittäin mieleeni tuli ajatus ”No mitäs me täällä tehään?”. Niin… mitä me voimme tehdä? Tarkoituksenamme ei missään vaiheessa ollut kertoa vain pelkkiä päihteisiin liittyviä faktoja tai paasata, miten päihteet ovat pahasta vaan odotimmekin lähinnä avointa keskustelua ja siinä onnistuimme. Eräs nuorista esitti minulle mielenkiintoisen kysymyksen, kumpi on vaarallisempaa tupakka vai kannabis. Täysin yksiselitteisesti en tietenkään osannut vastata, sillä molemmissa on omat haittansa. Muistan yhden nuoren kysyneen myös miten imppaaminen vaikuttaa ja lasketaanko se myös päihteiden käytöksi? Pyysin hetken aikaa pohtimaan, miten imppaaminen tapahtuu ja kerroin, että se vaikuttaa suoraan aivoihin ja tuhoaa aivosoluja joka kerralla lopullisesti.

Mitä tapahtumasta erityisesti jäi mieleen? Huomasin, että nuokkarilla infopistettä pitäessä kannattaa tarrat jättää pois. Muutama nuori päätti liittyä heti Street Teamiin, kun kuuli sieltä saavan ilmaisia tarroja. ”Maksaako se?” oli kysymys, joka kuului monen suusta ja ”Miten saan tilattua tarroja?”. Palkinnot tuntuivat olevan houkuttelevia ja monelta kuuluikin kysymys ”Montaks tarraa mun pitää levittää, että saan ne Converset?”. Mitä saavutimme? Ilmaista mainosta meille!! Esillä olleet ilmaiset tarrat menivätkin hetkessä ja niitä alkoi vähitellen näkyä ympäri taloa sekä pihalla olevan lentokoneen kyljessä. ”Saanks mä nyt pisteitä kun mä levitän näitä?” kuului parin pojan suusta. Miten vastasimme? Saat mielihyvää itsellesi ja ilmaista mainosta YAD:n ideologialle. ”Kunhan muistat, ettet länttäile tarroja joka paikkaan, tolkku mukana hommassa” :-).

Mitä opin päihdekasvatuksesta? It’s not only what you say, but how you say it!

– MattiM, harjoittelija –

PS. VuorovaikutusWorkshop järjestetään taas lauantaina 22.2. Jyväskylän toimistolle. Jos olet vähintään 13 vee ja kiinnostunut toimimaan YAD:n infopisteillä festareilla ja muualla tai muuten vain kiinnostunut, niin tule messiin!

koulutusmainos_VVW2014

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: