On aika päästää irti

Vuosi 2006. Vihreä hirsirunkoinen puutalo, Bronks. Jyrkät portaat yläkertaan… portaat, jotka tulin pari kertaa perseelläni melko kipiästi alas. Tuolla yläkerrassa työstin YAD:n Festarikylä-hanketta. Minulle tuli harjoittelijaksi Minna ja hänen kanssa ideoimme, että eikö YAD:llakin voisi olla oma FanClub… Street Team, joka levittäisi meidän ideologiaa. Siitä se lähti. 1.1.2007 YAD:n vapaaehtoisen, Ismon, työstämät nettisivut näkivät päivänvalon ja Street Team oli ”in action”. Jo ensimmäisenä vuonna sivuille rekisteröityi yli kaksisataa jäsentä.

Street Team lepäili muutaman vuoden lähinnä vapaaehtois- ja harjoittelijavoimin kunnes 2010 se sai ensimmäisen projektirahoituksen RAY:ltä. Tehtiin uudet nettisivut, kehitettiin tehtäviä, kampanjoitiin äkkiväärästi ja huomattiin, että homma toimii. Vuositasolla Street Teamiin rekisteröityi suunnilleen neljääsataa tiimiläistä ja näistä peräti puolet innostuivat toimimaan!

Street Team sai RAY:ltä vielä jatkorahoituksen toiminnan juurruttamiseen osaksi YAD:n perustoimintaa, verkostoitumiseen ja toiminnan kehittämiseen edelleen. Tässä kohden on minun aika antaa lapseni, jota olen kasvattanut alusta lähtien, toisiin käsiin. Siirryn muihin tehtäviin ja on aika löytää ihminen, joka saattaa Street Team 2 -hankkeen tyylikkäästi maaliin asti.

Heräsin tähän irtipäästämisen tuskaan eilen kun yksi tiimiläinen kyseli FB:ssä minulta, että joko on materiaalit lähteneet. Hän ei ollut ennestään minun FB-kaverini, joten lähetin hänelle kaveripyynnön, jonka hän samontein hyväksyi. Sillä hetkellä se iski minuun… reilun kuukauden päästä joku muu hoitaa nämä yhteydenotot, ylläpidon, uusien tehtävien suunnittelun ja Street Teamin viemisen eteenpäin. Pysäyttävä hetki.

On siis aika päästää irti ja luovuttaa Street Team seuraavalle. Paikka on auki ja haettavissa. Duunit alkaisivat mielellään 17.3.2014 ja kestävät suunnilleen puolitoista vuotta. Minä olen kuluttanut työpöytää Jyväskylässä, mutta onnistuu se Tampereellakin. Toki minä jatkan Jyväskylässä, joten ohjaus järjestyy luontevimmin siellä. Vähintään AMK-tason tutkinto olis ihan jees.

Duuni pitää sisällään nuorten ohjaamista verkosta käsin. Pirusti postittamista. Sosiaalisen median käyttämistä. Blogin kirjoittamista. Uusien ehkäisevän huumetyön tempausten, kampanjoiden ja tehtävien keksimistä. Järjestelmällista tiedon ja tilastojen keruuta. Uusien materiaalien ideoimista. Verkkosivujen kehittämistä. Street Teamin markkinointia. Idearikkaus olisi loistava avu, samoinen itsenäinen työote. Projektimaailman tuntemus on toki eduksi, samoin järjestömaailman ja ehkäisevän päihdetyön kentän. Verkkonuorisotyön tuntemus ei haittaa. Tehtävänä on myös esitellä Street Teamiä verkostoissa ja seminaareissa, joten viestintätaidot olisi hyvä olla olemassa.

Työyhteisönä YAD on hyvähenkinen ja joustava… uskaltaisinko sanoa, että jopa rempseä 🙂

Jos et säikähtänyt, niin vapaamuotoiset työhakemukset CV:n kera voi lähettää osoitteeseen janne.paananen@yad.fi. Samasta osoitteesta voit tilata projektisuunnitelman tutustuttavaksi. Hakemuksia otetaan vastaan 23.2. asti. Mol.fi kertoo lisää.

Jos pääset haastatteluun, niin vastassa olen minä. Valmistaudu hyvin. Huonoihin käsiin en lastani anna 😉

– JanneP, Street Team Crew –

PS. Tässä alla vuoden takaista koontia edellisen hankkeen tiimoilta. Ensimmäisen Street Team -hankkeen arvionti on julkaistu kirjana. Mallia tutkivat Mikko Piispa ja Suvi Ervamaa Nuorisotutkimusverkosta. Kirja löytyy mm. YAD:n verkkokaupasta.

 

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: