Unelmien tiellä

Street Teamissä on jaettu helmikuun loppupuolelta lähtien unelmakortteja tehtävän Post Our Dreams hengessä. Tähän mennessä noita kortteja on levitetty Street Teamin kautta noin 800. Hienoa!

Post Our Dreams -blogin ylläpitäjä, Olli, on juuri par’aikaa reilaamassa ystävänsä kanssa ympäri Eurooppaa ja heidän tavoitteenaan on kerätä 20 päivässä tuhat unelmaa. Heidän mukana olevat kortit ovat juuri samoja kortteja, joita Street Teamin jäsenillekin on lähetetty. Näin YAD:n kortit tekevät matkan Euroopan halki. Reissu on toistaiseksi vienyt kortteja Ruotsin, Tanskan, Saksan, Itävallan ja Unkarin kautta Romaniaan, missä unelmien metsästäjät tällä hetkellä majailevat. Minne loppureissu heidät heittää? Tuskin tietävät vielä itsekään. Ollin ja Arimon reissua voi seurata heidän nettisivuiltaan ja/tai Facebook-sivuilta.

unelmien tielläPositiiviset unelmat kantavat usein pitkälle. Hankalissa elämänvaiheissa ne saattavat olla viimeinen oljenkorsi, joka pitää meidät kasassa. Usko tulevaan ja siihen, että unelmat täyttyvät. Jos eivät kaikki, niin ainakin osa. Ja sellainen kumma juttu unelmissa on, että niillä on tavalla tai toisella tapana toteutua. Harvoin niin nopeasti kuin toivoisimme, mutta kun katsomme elämäämme taaksepäin niin saatamme huomata, että aikaisemmista haaveistamme monet ovat tulleet todeksi. Kun asetamme elämässä tavoitteita tai unelmia, niin alitajuisesti teemme ratkaisuja, jotka kuljettavat näitä unelmia kohti.

Unelmien tiellä on kuitenkin usein monenlaisia esteitä. Osa niistä tuntuu juuri siinä hetkessä täysin ylitsepääsemättömiltä. Mutta pidemmällä aikavälillä voi tapahtua isojakin muutoksia (toki toisinaan nopeastikin), joten uskalla unelmoida!

varjomaailmaToisinaan unelmien tiellä voi olla päihteiden käyttäminen. Harvemmin päihteiden käyttäminen ainakaan edesauttaa unelmien toteutumista. Ongelmana voi olla joko oma käyttö tai jonkun läheisen tai vanhemman käyttö. Varjomaailmassa alkaa 1.7. nettiryhmä 12-18 -vuotiaille nuorille. Tuossa ryhmässä voi keskustella vanhempien päihteidenkäytöstä ja muista mieltä askarruttavista asioista. Ryhmässä pääsee keskustelemaan nimimerkin turvin muiden samassa elämäntilanteessa painivien nuorten kanssa. Jos perheessäsi on päihdeongelmaa ja haluat siitä keskustella, niin kannattaa ehdottomasti liittyä ryhmään! Tarkemmat ohjeet liittymisestä löydät Varjomaailman sivuilta.

yad geokätköMuutama YAD:n vapaaehtoinen törmäsi geokätköillessään hauskaan kätköön. Sisältö osoittautui YAD:n tarraksi ja käyntikortiksi. Onkohan joku Street Teamiläinen ollut asialla? Ainakin muutaman kerran on raportoitu tällaisia kätköjä tehdyiksi! Edelleen huisin hyvä idea eli kaikki te geokätköilyä harrastavat tiimiläiset… you know what to do 😀

– JanneP, Street Team Crew –

PS. Poikkeuksellisesti bloggasin nyt jo torstaina, koska huomisen pidän vapaapäivänä. Pisteytys ja materiaalin lähetys jatkuu siis maanantaina.

Avainsanat: , , , , , , , ,

3 ajatusta artikkelista “Unelmien tiellä

 1. Pekka sanoo:

  Hyvä kirjotus ! oon täysin samaa mieltä et tuskin päihteiden käyttö edesauttaa unelmien toteutumista. En tosin tiedä mitä laskette päihteisiin ? Henkilöt jotka pakenee elämäänsä ja hakee lohtua mistä tahansa miedostakin päihteestä en usko et on hyötyä. Henkilöt jotka on henkisesti tasapainoisia ja kokeilee kuitenkin mieltä avartavia päihteitä kuten psilosybiini sieniä, kannabista tai lsd:tä hallituis olois en nää ongelmaa. Alkuperäiskansat on osannu käyttää vuosituhansia luonnontuotteita kannabista ja sieniä hallitusti.

  Silti nää aineet pistetään samaan kastiin ja luokitellaan huumeiks ja monis mais ne on vaarallisimmis huumeluokituksis yhdessä heroiinin, kokaiinin, amfetamiinin kanssa esimerkiksi. Silti lääketeollisuus saa laillisesti rahastaa henkisesti pahoinvoivil ja addiktoida ne vaarallisil SSRI-lääkkeil, antidepressanteil joist suureen osaan liittyy lisääntyny itsemurha-alttius joka mainitaan pienel printil jopa niiden pakkauksis. Mulle monet niistä on huumeita ei mikää kannabis, joka ei edes aiheuta fyysista riippuvuutta kuten tupakka tai edes sisällä karsinogeenisia aineita.. päinvastoin. Kannabiksen positiiviset vaikutukset on tiedos lääkeyhtiöil ja se on niin monikäyttöinen et lääkeyhtiöt menettäis älyttömät määrät rahaa jos se ois sallittu. LSD alkuvaihees oli tehokas psykoterapias, niin tehokas et 1 kerta riitti muuttamaan ihmisen maailmankuvaa ja asennetta ettei tarvinnu käyttää masennuslääkkeitä pitkää hoitojaksoo ja tämmöne ei ole lääkeyhtiöiden etujen mukasta. Parempi olla lääke mitä joutuu käyttää pitkään ku saa enemmän rahaa ja tietenki valtio puolustaa lääkeyhtiötä joka tuo sille satoja miljoonia verotuloja sit.

  Kun täs on tämmöset rahaintressit mukana ja monet aineet mil voi olla elämän mullistavia vaikutuksia ni nää aineet on pistetty vaarallisuusluokas I-luokkaan eri vaarallisimpaan heroiinin kanssa esim. Mitä nuoret ihmiset jotka kokeilee esim kannabista jonka vaaroista huudellaan kaikkialta tajuaa et täähä ei edes vaikuta vaaralliselta vaikka se on luokiteltu hyvin vaaralliseks. Nehän luulee et se pätee kaikkiin !! Ne tajuu et hei, meitähän on nyt pahemman kerran huijattu ja lähtee sit kokeilemaan kaikkia muitakin jotka sit oikeesti on fyysisesti tosi addiktoivia ja joihin liittyy pienil annoksil jo yliannostuksen vaarat.

  Toi on syy miks monet huumekampanjat epäonnistuu, ainakin jos kampanja edistää sitä uskomusta mikä on haluttu saada yleiseen tietoon valtioiden ja yritysten taholta. Mä oon hyvin paljon huumeita vastaan ja toivon et te onnistutte kans hillitsemään niitä. Oon kuitenkin hyvin skeptinen usein kaikkia järjestöjä vastaan jotka on huumeita vastaan koska en tiiä mikä niiden määritelmä huumeista on ja ymmärrän erittäin hyvin minkä takia suuri osa nuorista näkee teiät heti kireinä kukkahattutäteinä. Kiinnostaa tietää teiän näkökanta noista asioista.

  “Taking LSD was a profound experience, one of the most important things in my life. LSD shows you that there’s another side to the coin, and you can’t remember it when it wears off, but you know it. It reinforced my sense of what was important—creating great things instead of making money, putting things back into the stream of history and of human consciousness as much as I could.” – Applen perustaja

 2. JanneP sanoo:

  Olet ehdottomasti oikeassa, että kaikkia huumeita ei pidä niputtaa samanlaisiksi. Kukin on yksilöllinen ja kullakin on omanlaisensa riskit ja myöskin hyödyt.

  Tässä on linkki miun bloggaukseen liittyen huumeiden käyttöön ja käyttäjiin ja siihen miten YAD:n mielestä tulisi heihin suhtautua: http://www.kiinnostaakohuumeet.fi/2013/06/19/etsi-nisti/

  Kannabiksen suhteen valistuksen tulee olla, totta kai, rehellistä ja keskustelevaa. Aivan kuin muidenkin huumeiden kohdalla. YAD:ssa emme usko pelotteluun tai asioiden isotteluun. Meillä on kuitenkin aika paljon tutkimustietoa, johon voidaan pohjata, joten jospa jätettäisiin ne fiilispohjalta heitetyt KYLLÄ tai EI -huudot omaan arvoonsa ja pohdittaisiin huumepolitiikkaakin järkevästi.

  YAD:n kannabisnäkemyksistä voi lukea vaikkapa täältä: http://www.kiinnostaakohuumeet.fi/2012/06/19/myssyt-pois-silmilta-uusi-blogi-puhkeaa-kukkaan/

 3. benjami sanoo:

  itse etsin geokätköjä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: