Jäätävä kohtaaminen huumemafian kanssa

Huhhuh. Nyt on blogattava viime viikonlopun tapahtumista. Jos ei ole vielä tullut mainittua, niin ylläpidossa harrastetaan frisbeegolfia oikein urakalla. Viime syksynä rakennettiin Laajavuoren laskettelukeskuksen ympäristöön loistava rata. Ja sitä on tullut kierrettyä aika useasti.

Viime sunnuntaina olin kaverin kanssa viskelemässä ja kävelimme metsästä väylän 12 aloituspaikkaa kohti. Väylä on sellainen oikealla olevalle pienelle hiekkakentälle taittava 123 metrinen. Melko lailla hyppyritornien ja päärinteiden välissä oleva, varsin suojainen paikka. Saavuimme kohti kenttää ja huomasimme siellä kaksi mustaa maastoautoa ja kolme mustatakkista hämärän näköistä kaveria. Autoissa oli Venäjän rekkarit. Ja siinä aloituspaikkaa kohti kävellessä näimme kuinka ruskea kirjekuori vaihtoi omistajaa. Jaaha. Sanoin kaverilleni, että pitäisiköhän tuosta ottaa valokuva. Tuntui vähän erikoiselta touhulta. En kuitenkaan uskaltanut pysähtyä räpsimään.

Kävelimme aloituspaikalle, johon nuo autot ja ihmiset eivät aivan näkyneet ja päätimme odottaa kunnes lähtevät pois. Mutta jotain ne selvästi siellä touhusivat ja se tuntui kestävän. Meidän ympärille alkoi kerääntyä muitakin heittäjiä. Malttamattomana odottamaan kauemmin lähdin kävelemään kohti hiekkakenttää ja sen reunalta huusin miehille, että ”heittäisimme mieluusti kiekkoa, voisitteko ajaa pois korin luota”. He eivät juurikaan reagoineet huutooni, joten lähdin kävelemään takaisin. Kun tulin tiille, kaverini puhui juuri puhelimessa poliisin kanssa ja selosti mitä oli tekeillä.

Silloin kentältä kaahasi toinen maastoautoista meidän luokse, jarrutti ja pysähtyi. Autosta nousi mustiin pukeutunut, vähätukkainen kaveri, jolla oli reilusti kultaa kaulassa. Hän lähti tulemaan meitä kohti. Koko ajan kaverini oli puhelimessa ja hän selosti tilannetta poliisille: ”auto pysähtyi viereen ja yksi miehistä lähestyy meitä”.

Mies tuli lähemmäs, levitti kätensä ja sanoi: ”Me kuvataan tossa leffaa. Menee vielä vartti. Okei?”, jonka jälkeen hän käveli takaisin autoon ja ajoi takaisin kentälle. Himpula! Oli jo tulla paskat housuun kun kaveri alkoi tuli kohti! Minun frendi oli sanonut jo aiemmin, että jos täällä aletaan ammuskelemaan, niin juostaan tuota rinnettä alas. Mutta kun se auto pysähtyi siihen viereen, niin ei vaan jotenkin jalat lähtenyt minnekään 😀

Tilanteen lauettua huomasimme toki rinteessä yhden kameramiehen ja tajusimme, että olihan näyttämö melko kliseinen. Mutta täysillä oltiin silti mukana 😀 Jotenkin sitä ajatteli, että Jyväskylän rallien myötä olisi tullut hämärää väkeä kaupunkiin. No, onneksi ei kuitenkaan.

Jälkeenpäin asiaa kysellessä ilmeni, että miun tuttuhan se siellä kuvaili Rasvainen tiistai -nimistä rikospätkää. Että silleen… mutta vähän aikaa oltiin kyllä ihan totisen jännän äärellä!

– JanneP, Street Team Crew –

PS. Myssy pois silmiltä –kamppis on saanut aika paljon huomiota mediassa. Esimerkiksi toiminnanjohtajaamme haastateltiin maikkarin pääuutisiin. Edelleenkin sinä voit ottaa kantaa kannabikseen ja tutustua YAD:n kannanottoon. Eli diggaile meistä sivulla www.yad.fi/myssy ja allekirjoita vetoomus adressit.comissa!

PPS. Ja vielä. YAD:n vapaaehtoiset tänä viikonloppuna Mikkelin Jurassic Rockissa. Käy moikkaa jos olet niillä nurkilla!

Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: