Narkomaanikin on ihminen

Niinpä. YAD:n tämän vuoden teema on ”narkomaanikin on ihminen”. Yksi järjestömme tavoitteista on hälventää myyttejä ja pelkoja huumeita ja niitä käyttäviä ihmisiä kohtaan. Käyttäjillä on ihmisoikeudet siinä missä streiteilläkin. Huumeiden käyttäminen ei tee kenestäkään huonompaa tai tyhmempää ihmistä. Käyttäjät ovat ihmisiä siinä kuin muutkin. Tallaavat samoja katuja kuin sinä ja minä, lukevat samoja lehtiä ja viettävät aikaa ystäviensä kanssa. Narkomaanilla usein elämä pyörii kuitenkin hyvin vahvasti aineiden ja niihin liittyvän ”säätämisen” ympärillä. Helposti mielikuvissamme huumeidenkäyttäjä on väkivaltainen, aineita salakuljettava ja jatkuvasti kuutamolla oleva ihmisraunio. Kuva on kovin valheellinen tai ainakin pitää paikkansa kovin harvan kohdalla.

Haluan tuoda tässä esiin yhden hienon projektin, jossa käyttäjiä tuodaan ihmisinä esiin. Faces of Addiction on valokuvaaja Chris Arnaden kuvausprojekti, jossa hän kuvaa Bronxissa kadulla eläviä addikteja ja kuuntelee heidän tarinansa. Näistä kuvista ja tarinoista välittyy hienosti näiden ihmisten ”tavallisuus” ja inhimillisyys, heidän elämänhistoriansa ja miten addiktio on siihen vaikuttanut.

Kuvassa on Clarence, entinen rekkakuski, jolta aineiden käyttäminen vei työn ja kodin. Silti hän ei Arnaden mukaan ollut elämälle vihainen, katkera tai edes masentunut.

Käyttäjät eivät tarvitse moraalisaarnoja vaan tukea sillä hetkellä kun ovat sen tarpeessa. Jokaisella käyttäjällä on oikeus mahdollisuuteen raitistua. Olkaamme siis tukena silloin kuin on sen aika.

– JanneP, Street Team Crew

PS. Arnaden edesottamuksia kameran takana voi seurata myös Twitterissä.

PPS. Verkkovaikuttajat -koulutus alkaa 15.4. Vielä ehdit oivallisesti mukaan tähän kokonaan verkossa tehtävään koulutukseen. Lisätietoa ilmoittautumisista yms. YAD:n sivuilta.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: