Väitteitä päihteistä

Huhuu! YAD:n toimistolle pölähti tänään aamulla Heikki painomies ja toi tullessaan Väitteitä päihteistä –kortit. Viime vuoden aikana YAD:ssa on kehitetty toiminnallisia menetelmiä päihdekasvatukseen. Yksi tämän kehittelyn tulos siis pullahti juuri painosta ulos.

Väitteitä päihteistä –kortit nimensä mukaan sisältävät väitteitä päihteisiin liittyen. Väitteet eivät suinkaan ole välttämättä totta, mutta niiden on tarkoitus toimia keskustelun avauksina. Esimerkiksi pakassa on seuraavanlaisia kortteja/väitteitä:

  • Selvinpäin on rasittavaa olla humalaisten seurassa.
  • Puhtaiden ruiskujen jakaminen kannustaa huumeidenkäyttöön.
  • Huumeiden tuotanto vaikuttaa luonnon tasapainoon.

Väitteen lisäksi jokaisessa kortissa on aihetta syventävä kysymys. Kortteja voi käyttää esimerkiksi mielipidejanalla työskennellessä. Korteissa on 70 väittämää ja kysymystä ja tämän lisäksi pakassa on kolme korttia, joissa opastetaan pakan käyttöön ja neuvotaan mielipidejana–menetelmä. Kortit ovat siis oivallinen apuväline nuorten kanssa työskenteleville eli esmes nuorisotyöntekijöille tai opettajille. Kannattaa siis huudella näistä esmes koululla tai nuokalla.

Kortit tulevat myyntiin YAD:n verkkokauppaan kunhan ensin pienet kädet ovat kasanneet kotelot ja jakaneet kortit koteloihin. Siihen taitaakin mennä tovi 😀

Suunnittele tarra toukokuun Suosikkiin -skaba on lähtenyt vallan jees liikkeelle. Mutta sinun apuasi tarvitaan edelleen! Tee skabaan liittyvä Street Team tehtävä, jotta mahdollisimman moni löytäisi itsensä sitä kummastelemasta. Ja nyt tässä vaiheessa voin paljastaa teille, rakkaat insiderit eli striibailijat, että tuohon tarrojen suunnitteluun tulee mukaan myös julkimoita. Mutta keitä… sitä en vielä paljastakaan!

Viikon striibaus -kunniamaininta menee tällä kertaa juuri messiin liittyneelle Blazelle, joka oivallisesti otti haltuun useammankin tehtävän… minulla on vahva tunne, että hänestä kuulemme vielä striibausareenoilla 😀

– JanneP, Street Team Crew –

PS. Ja sitten pieni vastuullisuusmuistutus. Street Teamissä levitetään mm. tarroja varsin runsain määrin. Hyvä niin. Mutta muistakaa, että tarroittaessa ei kannata hölmöillä. Eli ikkunat, autot yms. paikat, joihin tarrat eivät kuulu, pysykööt puhtaina!

Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: